engelsk flaggadansk flaggatysk flaggatysk flagga

Hitta till nästa resmål genom oss

Vi samarbetar med 40 andra sevärdheter i södra sverige som är värda ett besök. Dom flesta är inom 10 mil men en del är längre iväg. Se på kartan nedan om någon korsar din väg.

Kolla in deras broschyrer hos oss. Varje broschyr har en unik plats i vårt broschyrställ, med samma nummer som på en kartan bredvid.


Show Natur on bigger map
Astrid Lindgrens Värld

Store Mosse har utsetts till nationalpark eftersom den består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är som störst 15 X 12 kilometer. Växtligheten liknar den norrländska vildmarken. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar.

Lilla land

Söderåsens nationalpark bildades år 2001 och är 1 625 hektar stor. Naturen är växlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen.

Guldvaskning

Norrvikens trädgårdar är en plats som inte finner sitt motstycke någon annanstans.Här finns allt! Vackra promenadstigar och en fantastisk utsikt över Laholmsbukten med gott om generösa grönytor att avnjuta din picknickkorg på. Norrvikens Trädgårdar är speciellt känt för sina många olika stilträdgårdar

Guldvaskning i Ädelfors

Linnés Råshult här pågår ett projekt för att återställa landskapet som det såg ut på Linnés tid med småskaliga åkertegar, skogsbete och ängsmarker. Stegvis steruppbyggs också trägärdesgårdarna. Som utgångspunkt för arbetet har man Laga skifteskartan från 1841 men också Linnés egna beskrivningar från 1749.

Eriksberg

Eriksberg är ett naturområde utanför Åryd i Karlshamns kommun och består av drygt 1 340 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 900 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Här finns kronvilt, dovvilt, vildsvin, visenter och mufflonfår.

Kristianstads Vattenrike

Kristianstads Vattenrike Välkommen in och utforska utställningen! Leta märlor i Forsakar, se fiskarna i akvariet, skåda ut genom panoramafönstret och ta en flygtur med Opteryx. På andra våningen finns café och restaurang och en takterrass med härlig utsikt över stan, strandängarna och ån.