engelsk flaggadansk flaggatysk flaggatysk flagga

Hitta till nästa resmål genom oss

Vi samarbetar med 40 andra sevärdheter i södra sverige som är värda ett besök. Dom flesta är inom 10 mil men en del är längre iväg. Se på kartan nedan om någon korsar din väg.

Kolla in deras broschyrer hos oss. Varje broschyr har en unik plats i vårt broschyrställ, med samma nummer som på en kartan bredvid.


Visa Cafeer på en större karta
Astrid Lindgrens Värld

Stockhultgårdens Tebod ligger vackert i en glänta i skogen. Bokträden står längs den slingrande vägen, och äntligen dyker Stockhultgården upp. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in i affären säljer vi te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Vi har mer än 150 olika slags te.

Lilla land

Gräddhyllan Lantcafé är en gård från 1870-talet. Gräddhyllan har ett naturskönt läge vid Lagan med en vacker och avkopplande utsikt över Tånnerydsdammen. Gräddhyllan serverar flera sorters kaffe, hembakade kakor och bakverk, smörrebröd, pajer samt sallader m.m. Vi bakar för hand med naturliga råvaror som smör & grädde utan tillsatser, men med mycket kärlek.

Guldvaskning

Systrarna Skogströms Lantcafé
Två mil norr om Växjö i Öhr ligger deras lantliga och mysiga Café. Huset, som byggdes redan 1870, är på småländskt vis rött med vita knutar, inredningen är inspirerad av femtiotalet med en helt unik atmosfär. Ett café värt en omväg!

Guldvaskning i Ädelfors

Café Hallongården
En liten söderslättsgård på 18 hektar driver man inte med vanlig växtodling. Här är specialiteten hallon. Det finns cirka 25 produkter i sortimentet. Det är saft, nektar, marmelad, glögg, vinäger och mycket annat. Sedan 2008 har det öppnats upp ett Halloncafé.

Laxbutiken består av både butik och restaurang som erbjuder Sveriges största laxsortiment. Laxbutiken har idag 600 sittplatser och har en yta på 3500 kvm. Dom finns utmed motorvägen E6 i Heberg, Halland och i Ljungskile, Bohuslän.

Möckelsnäs Herrgård

Möckelsnäs Herrgård
Vårt kök strävar efter att så långt det går använda närproducerade, kravmärkta och ekologiska råvaror. I vår ljusa och vackert inredda matsal med fantastisk utsikt över stilla vatten blir måltiden, oavsett vad du valt från vår varierade och spännande meny, en stund för njutning.

Tiraholms fisk

Tiraholms fisk På gården Tiraholm driver vi, familjen Ekwall, yrkesfiske och fiskodling i Bolmen. Genom högklassigt mathantverk blir insjöfisken till färska, rökta, gravade, och fileade delikatesser som saluförs i gårdsbutiken. I den rustika fiskrestaurangen serverar vi hemlagade rätter av gös, regnbåge, gädda, ål och lake.