engelsk flaggadansk flaggatysk flaggatysk flagga

Hitta till nästa resmål genom oss

Vi samarbetar med 40 andra sevärdheter i södra sverige. Dom flesta är inom 10 mil men en del är längre iväg. Se på kartan nedan om någon korsar din väg.

Kolla in deras broschyrer hos oss. Varje broschyr har en unik plats i vårt broschyrställ, med samma nummer som på kartan bredvid.


Visa Aktiv på en större karta
Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld
Alla miljöer går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser. Men de hade inte varit fullt lika spännande utan sina invånare. För vad är Villa Villekulla utan Pippi och Mattisborgen utan rövarliv? I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp teaterstycken med scener som också är hämtade från böckerna.

Lilla land

Nils Holgerssons värld
Här erbjuder massor av skoj for hela familjen! Åka trampbåt, köra häftiga trampbilar, se Sverige i miniatyr, och en superhäftig (och lång!) klätterbana 5 meter uppe i luften!

Guldvaskning

Guldvaskningen i Ädelfors
ligger på en lugn och fin plats vid den vackra Emån, här kan du lära dig guldvaskning.Det enda som kan störa friden är fågelsång, vattnets porlande och suset av sommarbris i träden.

Kleva gruva

Kleva Gruva
Ett besök inne i storgruvan är en storslagen upplevelse! Ni har 55 meter upp till schaktöppningen, och i det närmaste lika djupt i vattnet. Ett besök i gruvan är en spännande upplevelse för både liten och stor. Gå på skattjakt, upplev spännande spöknätter, tävla i robinsonliknande tävlningar eller lär er vaska guld!

Guldvaskning i Ädelfors

High Chaparral är en nöjespark med Vildavästern-atmosfär. Här har du chansen att prova på allt ifrån hästridning och guldvaskning till att klappa en bisonoxe eller åka ånglok och ångbåt. Du kan få se hur man egentligen levde i Amerika under Vilda Västern och träffa indianer, pälsjägare, mexikaner och cowboys!

Leos

Leos Lekland i Växjö är Nordens största leklandskedja med lekland i både Sverige och Norge. Leos Lekland är en mötesplats för familjer! Här kan man umgås, busa, äta gott och ha jätteroligt.

Sagomuseum Ljungy

Sagomuseet i Ljungby är Sagobygdens hjärta. Det är ett roligt och spännande museum för både stora och små. Fantastiska sagor och sägner om tomtar och troll, näcken och skogsfrun, maror och gastar har i alla tider roat och förskräckt folk. Sagomuseet i Ljungby levandegör den muntliga berättartraditionen i Sverige.

Brio i Osby

BRIO LEKOSEUM är som det låter, ett museum där besökarna får leka. Dagens barn vill givetvis inte enbart gå runt och titta på leksakerna. De vill också få utlopp för sin leklust. Här finns lekhus, tågbana och möjligheter att spela såväl traditionella spel som dataspel.

Halmstads äventyrsland

Halmstads Äventyrsland
Den här parken har tio mindre temaområden! Dinosaurieparken, Indian & Piratland, Sagolandet, Karusellparken, Vattenlandet, Hoppland, Miniland och Lådbilslandet får barnen köra elbilar helt själva i Viltsafarin kan man gå bland låtsasdjur från savann och djungel.

Busfabbriken

Busfabriken
Här finns klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, jättestor rutschkana, bollhav, studsmattor, trampbilar, hoppborgar, multisportarena, airbazoka, biorum samt babyhörna för de allra minsta. Vi finns i Halmstad, Linköping, Norrköping, Helsingborg och Malmö.

Tropikariet Helsingborg

Tropikariet Helsingborg
Här finner du exotiska djur såsom apor, leguaner, kameleonter, krokodiler, hajar och stingrockor. Många av djuren rör sig fritt bland besökarna. Det finns möjlighet att tillsammans med en djurvårdare få klappa en orm eller en krokodil.

Skånes djurpark

Skånes djurpark är störst i världen på nordiska djur. Här lever över 800 djur av mer än 85 olika nordiska djurarter. Det är trevligt för barnfamiljer att gå runt i Skånes Djurpark eftersom barnen kan springa runt och titta på än det ena och än det andra. Det finns inhägnade djur, men också Barnens Zoo där barnen kan gå in och klappa djuren.

Sommarrodel

SOMMARRODEL från Hallandsåsens topp. 935 m häftig fartupplevelse. Sommarrodel är en fantastisk upplevelse för både unga och gamla. På SydAlpin i Kungsbygget har du tillfälle att uppleva fartens tjusning. Man behöver inte vara rodelexpert för att utöva sommarrodel

Toselilla

Tosselilla En stor fördel med Tosselilla är att parken har så många olika typer av attraktioner. Kom redan när de öppnar, annars hinner ni inte prova allt skojigt som erbjuds. Det finns en snabbmatrestaurang vid badlandet. Det finns också grillar och sittgrupper om du vill ta med en egen matsäck (grillkol och tändvätska finns vid grillarna och ingår i entrén).

Sommarrodel

Tykarpsgrottan
Nere i grottan, tolv meter under jorden har böndernas drängar och pigor brutit kalksten under sekel. Med hammare, kilar och hackor bröts kalkstenen i block och bars upp för hand. Brytningen påbörjades under 1700-talet och upphörde i gruvan 1888.

Kreativum

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är 2000 kvm upplevelser med ett hundratal "prova-på" stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter!

Gekås Ullared

Gekås Ullared grundades 1963 och är Skandinaviens största varuhus. Med fyra och en halv miljoner besökare årligen utgör vi också Sveriges största utflyktsmål. Här erbjuds du en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Fördelat på 35 000 kvadratmeter butiksyta hittar du hos oss ”allt till hemmet som får plats i en bil”.